Skip to content
Inge Kroese

'De magie van een werkelijke ontmoeting'

Geboren en getogen in de Achterhoekse klei, vond ik als jonge student mijn thuis in de stad Utrecht. Al jong besloot ik dat ik dokter wilde worden. Als altijd harde werker studeerde ik geneeskunde met veel toewijding. Maar in het ziekenhuis voelde ik me niet thuis in de hierarchie.

Pas later leerde ik dat dit veel te maken had met mijn eigen neiging om mezelf te verstoppen wanneer ik bang ben om iets verkeerd te doen. Zeker in de ogen van supervisoren. Ik besloot de huisartsopleiding te gaan volgen. Met mijn volle aandacht bij de ander en het verhaal achter de kwaal, voelde ik me als een vis in het water in de huisartsenpraktijk. Ik werkte met veel toewijding als huisarts.

Vanuit mijn liefde voor menselijke verhalen ontstond ook de behoefte aan meer verdieping. Bij het opleidingsinstituut Phoenix heb ik jarenlang meerdere opleidingen gevolgd. Toen ik in aanraking kwam met systemisch werken en lichaamswerk, ontdekte ik dat werkelijke verandering niet ontstaat op het niveau van inzicht en vaardigheden, maar op een identiteitslaag. Daar wilde ik meer van in de wereld zetten. Ik startte een eigen coachingspraktijk. De praktijk groeide en er kwamen groepstrainingen bij. Ik besloot uiteindelijk om mijn hart te volgen. Dat betekende dat ik het huisartsenvak los moest laten. Ik ging nog meer mijn eigen weg.

Zo ontstond Hartlanders. Hartlanders is voor mij een plek waar mijn liefde voor menselijke verhalen, mijn medische achtergrond en mijn verlangen naar ontwikkeling samen komen.

Na bijna mijn halve leven in Utrecht stad, vertrok ik begin 2020 met mijn gezin naar de Betuwse klei in het dorpje Tricht. Het dorpsmeisje in mij wilde terug naar meer groen en rust. We werden verliefd op een eeuwenoude Betuwse boerderij, waar ruimte is voor ons gezinsleven én voor Hartlanders. Mijn man Wouter en ik hebben samen een dochter en een zoon.